fbpx

Financiën

Financiën

De Wet langdurige zorg is een zorgwet bedoeld voor mensen die voortdurend (intensieve) zorg nodig hebben in de nabije omgeving. Denk daarbij aan chronisch zieken, kwetsbare ouderen en mensen met een ernstige geestelijke of lichamelijke beperking/aandoening.

Zodra u beschikt over een indicatie vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) wordt uw verzorging, verpleging en begeleiding vergoed vanuit deze Wet Langdurige Zorg (WLZ). De betaling van deze verzorging, verpleging en begeleiding verloopt in Zorgvilla Valcenborgh via een Persoons Gebonden Budget (PGB). U betaalt alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Als er nog geen indicatie is gesteld, helpen wij u graag met de aanvraag ervan.

Eigen bijdrage

Met ingang van 2013 is er vanuit de WLZ nieuw beleid dat een eigen bijdrage per persoon vereist. Dit houdt in dat mensen die onder de WLZ vallen ook een deel van de zorgkosten op zich moeten nemen. De eigen bijdrage in de WLZ kan in drie categorieën vallen, namelijk:

  • Lage eigen bijdrage (maximaal € 899,80 per maand)
  • Hoge eigen bijdrage (maximaal € 2364,80 per maand)

Voor bewoners van Zorgvilla Valckenborgh is altijd de lage eigen bijdrage van toepassing. Het uiteindelijke bedrag van de eigen bijdrage kan dus niet boven 899,80 ,- euro uitkomen en is afhankelijk van het eigen vermogen van u en uw eventuele partner. Om uw eigen bijdrage te berekenen klikt u hier.

Vul vervolgens het volgende in:

  1. Voor welk jaar wilt u de eigen bijdrage berekenen –> ?
  2. Kies de zorg of ondersteuning –> Persoonsgebonden budget
  3. Om wat voor Persoonsgebonden budget gaat het –> PGB voor de WLZ
  4. Vul uw persoonsgegevens en financiële gegevens in.

Woonservicekosten

De woonservicekosten zijn afhankelijk van de ligging en grootte van de studio en bestaan uit een factor Wonen en een factor Service. Woonservicekosten worden apart gefactureerd en staan los van de zorgkosten. De woon- en servicekosten variëren per studio en zijn voor eigen rekening.

Wonen

Woonkosten omvatten de vergoeding voor de huur van een appartement, en gemeenschappelijke ruimtes. Ook het gebruik van water, verwarming en elektriciteit en de vergoeding van normale en kleine herstellingen voor de gebruikte ruimtes worden aangerekend als woonkosten.

Service

Onder service valt de was en strijkservice in eigen wasserij, de schoonmaakservice, alle maaltijden bereid door onze eigen chef-kok alsmede de overige consumpties, de 24-uurs beschikbaarheid van personeel voor de coördinatie van uw zorgvraag, alle activiteiten binnen en buitenshuis, domotica in uw appartement en algemene ruimtes t.b.v. de ondersteuning van de zorg. Inboedelverzekering, klusjesman voor onderhoud etc. is inbegrepen bij de servicekosten.

Nieuws

Zorgkaart