Wonen

Wonen

Zorgvilla Valckenborgh is een kleinschalig wooninitiatief. We spreken van kleinschalig wonen als: ‘een kleine groep mensen, die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, met elkaar in een groepswoning wonen waardoor het voor hen mogelijk is een zo normaal mogelijk leven te leiden. Deze omschrijving vullen we aan met de zes belangrijkste kenmerken.

De bewoner in voor- en tegenspoed een bewoner blijft

Bewoners een gewoon huishouden voeren

De bewoner regie heeft over de inrichting van zijn of haar dagelijks leven

Het personeel onderdeel van het huishouden is

De bewoners met elkaar een groep vormen

De kleinschalige woonvorm is gevestigd in het archetype huis

Zorgvilla Valckenborgh kiest bewust voor kleinschalig wonen, huiselijkheid, sfeer en de keuze om samen dingen te doen. Onze villa staat midden in het centrum, op loopafstand van alle voorzieningen. Op steenworp afstand bevindt zich het kasteel van Heeze, de Groote en de Strabrechtse Heide. Zowel de tuin alsmede de gemeenschappelijke ruimtes van de villa zijn ingericht met een grote collectie aan hedendaagse kunstwerken en top antiquiteiten.

De zorgvilla

De villa telt 18 studio’s. Alle bewoners beschikken over een zit-/slaapkamer en een eigen badkamer. De grootte van de kamers variëren van ca. 30 tot 50 vierkante meter en dienen met eigen meubels te worden ingericht. Op de begane grond bevindt zich een gezamenlijke woonkamer met uitzicht op de tuin, een bibliotheek, leefkeuken, lounge en een serre. In de 3000m2 grote, onder architectuur aangelegde ‘belevingstuin’ kan volop van de vrijheid worden genoten. Er zijn diverse wandelpaden, volière, jeu de boules baan en een beeldentuin. Dankzij de tuinomheining en de inzet van de laatste technieken op het gebied van persoonsbeveiliging kan er een veilige woonomgeving worden geboden.

Nieuws

Zorgkaart